Vodné dielo obsadilo 150 rybárov, prebiehajú tu majstrovstvá sveta!


Foto: Vodné dielo obsadilo 150 rybárov, prebiehajú tu majstrovstvá sveta!

Tento týždeň budú na Vodnom diele súťažiť rybári z rôznych kútov sveta o to, kto chytí najväčšie množstvo rýb za predom stanovený čas. V dôsledku podujatia je nutné počítať aj s určitými obmedzeniami v tejto oblasti - úplna uzávierka cyklotrasy trvá od od 20. do 26. júla, obmedzení budú aj vodiči automobilov. Čiastočne uzatvorená bude Dolná ulica medzi Námestím hrdinov v Budatíne a Tepličkou nad Váhom.

Súťažiť sa bude až cez víkend

Samotná súťaž prebehne až cez víkend, počas pracovného týždňa však rybári trénujú.  „Počas týchto dní prebiehajú tréningy, samotná súťaž prebehne cez víkend,“ informoval redakciu predseda rozhodcovskej komisie Miloslav Procházka. Súťažná trať siaha od Vodného diela po most v Budatíne. „Po celej trati sú dominantným druhom podustvy, mreny až do hmotnosti cca 3 kg. V hojnom počte sa vyskytujú nosále do cca 1,0 kg. Z ďalších rýb sú to: pstruh dúhový, kapor, červenica, jalec, belica a z dravcov šťuky, zubáče,“ uvádza organizátor v propozíciách súťaže.

Usporiadateľstvo súťaže má Slovenská republika v rukách už od apríla 2013. Vtedy bola poverená usporiadaním 35. majstrovstiev sveta klubov v love rýb udicou na plávanú. „Pre celú Slovenskú republiku je česť usporiadať toto podujatie, ktoré je ocenením cieľavedomej práce a úspechov Slovenského rybárskeho zväzu na medzinárodnom poli. Od roku 1999 sme na našom malom Slovensku úspešne zorganizovali 8 významných medzinárodných podujatí v športovom rybolove, naposledy v roku 2013 to boli 19. Majstrovstvá Európy v LRU – muška. Všetky poriadané podujatia boli hodnotené ako jedny z najlepšie zorganizovaných svetových podujatí,“ doplníl Vladimír Hromek, predseda organizačnej komisie 35. Majstrovstiev sveta klubov.

Majstrovstvá slávnostne otvoria na námestí Andreja Hlinku dňa 23. júla o 18:00 hod. a zároveň tu aj 26. júla o 18:30 hod vyhlásia víťazov.

Miesto: -
Dátum: 21.07.2015



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: srzrada.sk