VIDEO: Vandali v Dolnom Kubíne ničili kvetinovú výzdobu na moste, svoje konanie fotili a natáčali


Foto: VIDEO: Vandali v Dolnom Kubíne ničili kvetinovú výzdobu na moste, svoje konanie fotili a natáčali Foto: Facebook/Ján Prílepok - primátor mesta Dolný Kubín

Začiatkom tohto týždňa ničila skupina neznámych mladých mužov kvetinovú výzdobu na Kolonádovom moste v Dolnom Kubíne. Ich konanie zachytili bezpečnostné kamery. Informoval o tom primátor mesta Ján Prílepok v príspevku na sociálnej sieti.

„Kolonádový most a jeho výzdoba sú jednou z dominánt Dolného Kubína. Žiaľ, práve kvôli pravidelným útokom vandalov bol dlhé roky bez kvetov. V roku 2019 sme sa rozhodli výzdobu obnoviť, dokonca sme kvetináče pripevnili skrutkami. Keďže občasný vandalizmus pokračoval, umiestnili sme na moste 4 nové kamery s kvalitnou nočnou optikou,“ uviedol primátor.

Zábery z bezpečnostných kamier zachytávajú skupinu šiestich mladých mužov, ktorí uprostred noci v pondelok 13. júna z okraja mosta zobrali okrasné kvetináče s rozkvitnutými rastlinami. Kvetináče následne prenášali približne do stredu mosta, kde ich so smiechom hádzali cez zábradlie do rieky Orava. Pri týchto činoch sa dokonca navzájom fotili a natáčali.

Primátor predpokladá, že vandali nepochádzali z Dolného Kubína a v meste boli len na návšteve. Túto teóriu podporuje aj skutočnosť, že jeden z mladých mužov mal oblečenú mikinu s nápisom Hasiči DHZ Belá. Zábery z bezpečnostných kamier boli poskytnuté polícii, ktorá pracuje na stotožnení páchateľov.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu