Svorka sa rozrastá, mládežnícky hokejový klub prechádza pod vlastníka klubu Vlci Žilina


Foto: Svorka sa rozrastá, mládežnícky hokejový klub prechádza pod vlastníka klubu Vlci Žilina Foto: Facebook/MshKM Žilina

Mládežnícky hokejový klub MsHKM Žilina bude mať nového majiteľa. Stala sa ním žilinská súkromná spoločnosť LUPIZA, s. r. o., ktorá je zároveň majiteľom seniorského klubu VLCI ŽILINA.

O zámere odpredať obchodný podiel MsHKM Žilina rozhodli mestskí poslanci na svojom zasadnutí už 25. apríla. Stopercentný obchodný podiel mesta Žilina v MsHKM Žilina, s. r. o. bol novému majiteľovi ako jedinému záujemcovi odpredaný za 59-tisíc eur.

MsHKM je dnes funkčný aktívny klub pripravený na svoj ďalší rozvoj. Nový majiteľ vidí v mnohých oblastiach priestor na zlepšenie.

„Našou víziou je vytvoriť úspešnú mládežnícku organizáciu, ktorá dokáže priviesť deti k hokeju, vychovať z nich nielen hokejistov, ale aj ľudí, ktorí majú vzdelanie, vyznávajú princípy fair play a tí najlepší sa dokážu hokejom živiť,“ uvádza spoločnosť LUPIZA v projekte rozvoja spoločnosti MsHKM Žilina, s. r. o., ktorý predložila ako súčasť svojej ponuky v obchodnej verejnej súťaži. 

V oblasti organizácie klubu sa nový majiteľ chce sústrediť na tri piliere, a to priamu komunikáciu, transparentnosť a odbornosť. V športovej časti rozvoja klubu sa bude LUPIZA zameriavať najmä na fyzickú prípravu, moderné tréningové prístupy, teoreticko-taktickú prípravu a doplnkovú prípravu hráčov. 


Rozvíjať chce taktiež aj ženský hokej v Žiline. Nový majiteľ klubu sa plánuje viac sústrediť na analýzu aktuálnej členskej a hráčskej základne, na účasť v extralige žien v sezóne 2022/2023, zefektívnenie náborových aktivít či projekty na propagáciu ženského hokeja. 

V rozvojovom projekte LUPIZA predstavila aj formy spolupráce s hokejovým klubom VLCI Žilina, so školami v meste i so zahraničnými partnermi.

„Žilinský hokej je príkladom toho, že sa dokážeme zjednotiť na spoločnom výsledku pre budúcnosť a dobrú vec. Pomohli sme mestskému hokejovému klubu, ktorý si prešiel strastiplnou cestou a dnes už prináša manažérsky prístup majiteľa úspechy,” podotkol primátor Žiliny Peter Fiabáne.  

Podľa jeho slov bolo pre mesto veľmi dôležité, s akou predstavou a plánom do budúcnosti pristúpi k fungovaniu mládežníckeho hokeja nový majiteľ klubu.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu