V Liptovskom Mikuláši na Háji Nicovô vzniká nový vyhliadkový bod. Slúžiť bude aj ako amfiteáter


Foto: V Liptovskom Mikuláši na Háji Nicovô vzniká nový vyhliadkový bod. Slúžiť bude aj ako amfiteáter Foto: mesto Liptovský Mikuláš

Háj-Nicovô na severnom okraji Liptovského Mikuláša je vyhľadávaná lokalita najmä pre krásu prírody, široké možnosti športovania i vojenskú históriu. Samotný vrchol Háj ponúka neopakovateľné výhľady na scenériu okolitých hôr, hladinu vodnej nádrže Liptovská Mara a mesto.

Aktuálne v tejto kultúrno-prírodnej oddychovej zóne vzniká pri vrchnom parkovisku na Háji Nicovô nový vyhliadkový bod. Poslúži aj ako malý amfiteáter na príležitostné kultúrne podujatia. Na fotografiách sa už črtá polkruhové sedenie, ku ktorému pribudne aj malé javisko.

„Na jeho výstavbu využívajú kamenné obruby zo zrekonštruovaného cintorína. Sú z kvalitnej žuly, ktorá tvorí vhodný architektonický doplnok lokality,” uvádza mesto Liptovský Mikuláš. 

Stavebné práce by mali byť hotové do mesiaca. Prvé podujatie, ktorým sa nový amfiteáter “pokrstí” bude Vatra zvrchovanosti, ktoré mesto zorganizuje 15. júla.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu