Atletický oddiel Žilina získal dva tituly majstra Slovenska a splnený limit na majstrovstvá Európy do 18 rokov


Foto: Atletický oddiel Žilina získal dva tituly majstra Slovenska a splnený limit na majstrovstvá Európy do 18 rokov

Počas posledného víkendu (11. – 12. júna) sa uskutočnili majstrovstvá Slovenska dorastu v atletike, ktorých sa zúčastnili aj mladí atléti zo Žiliny, a to Michal Bačík a Richard Michlík.

V prvý deň sa obaja predstavili v behu na 100 metrov a v skoku do diaľky. Michal sa prvýkrát dostal pod hranicu 11 sekúnd (dovtedy mal čas 11,18 s) a časom 10,95 sekúnd si splnil limit už v tretej disciplíne na ME do 18 rokov v Jeruzaleme a postup do finále. Už od úvodného výstrelu pritom jasne dominoval a právom získal titul majstra Slovenska.

V súťaži v skoku do diaľky ako prvý začal skákať Richard, a to s výsledkom 541 cm. Len 12 centimetrov mu chýbalo od finálovej osmičky. Michal získal prvé miesto s 660 centimetrami. V nedeľu mal Michal svoju tretiu disciplínu – beh na 200 metrov, v ktorej mal najrýchlejší čas zo všetkých pretekárov. Vo finále bojoval až do konca výsledkom čoho bol zisk bronzovej medaile.

Do súťaže v trojskoku obsadil Richard 4. miesto a Michal si vybojoval miesto v reprezentačnom tíme dorastu na medzištátne stretnutie v Maďarskom Székesfehérváre a má splnený už tretí limit na ME do 18 rokov, ktoré sa budú konať v Jeruzaleme.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu