AKTUÁLNE: Primátor Žiliny Peter Fiabáne oznámil kandidatúru v jesenných komunálnych voľbách


Foto: AKTUÁLNE: Primátor Žiliny Peter Fiabáne oznámil kandidatúru v jesenných komunálnych voľbách

Žilinský primátor Peter Fiabáne zvolal na utorok 14. júna 2022 v priestore balustrád Farského kostola tlačový brífing. Jeho predmetom je vyhlásenie k jesenným komunálnym voľbám, ktoré budú prvýkrát spojené s voľbami do orgánov samosprávy obcí.

Peter Fiabáne na brífingu zhrnul výsledky svojej takmer štvorročnej práce a oficiálne oznámil, že sa bude opätovne uchádzať o podporu voličov a bude vo voľbách kandidovať na post primátora. Žilinčania tak poznajú už dvoch kandidátov na túto pozíciu. Prvým oficiálne oznámeným je súčasný poslanec Peter Cibulka.

Pre volebnú kampaň zvolí Fiabáne iné formy ako outdoorové plochy, billboardy a vonkajšie reklamné zariadenia. Kandidovať bude ako nezávislý kandidát. Kampani sa začne venovať až v jesenných mesiacoch.


„Zanedbaná športová infraštruktúra, ktorá dnes prechádza zmenami, výstavba atletického areálu spolu so Žilinskou univerzitou, vybudovanie nových cyklotrás, posilnenie mestskej polície, vyššia kvalita mestskej hromadnej dopravy, rekonštrukcia ciest, chodníkov, zastávok, rozširovanie kapacít materských škôl a ich rekonštrukcia, výsadba stromov, kvetín, zelene, celkový posun v starostlivosti o verejný priestor, obnova vnútroblokov,“ spomenul primátor výsledky svojej práce.

Termín spojených komunálnych a župných volieb bol určený na sobotu 29. októbra 2022. V jednom dni si tak budeme voliť primátorov, starostov, županov a poslancov mestských, obecných a župných zastupiteľstiev.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu