Dlhotrvajúci problém s vypadávajúcou elektrinou počas víkendov v Trnovom bude mať riešenie


Foto: Dlhotrvajúci problém s vypadávajúcou elektrinou počas víkendov v Trnovom bude mať riešenie Foto: ilustračné

Obyvatelia žilinskej mestskej časti Trnové zaznamenali v posledných mesiacoch problémy s elektrinou. Opakovane už niekoľko mesiacov tam v rámci jednej lokality počas víkendových dní dochádza k výpadkom. Po dlhotrvajúcom probléme sa rozhodli niektorí z občanov podať oficiálny podnet.

„Žiaľ, elektrárne evidujú iba pár žiadostí z Trnového. Z tohto dôvodu by mali ľudia nahlasovať poruchy oficiálnou cestou a nerobiť zbytočne petície, či písať na Facebook. Je potrebné písať na adresu prevadzkovatel@ssd.sk a váš problém bude zaevidovaný v systéme. V prípade porúch je bezplatná poruchová linka 0800 159 000,“ uviedol miestny poslanec Jozef Juriš na sociálnej sieti.

V rámci tejto témy sme oslovili hovorcu Stredoslovenskej distribučnej (SSD), ktorý nám spresnil informácie o probléme. „Počas víkendu 28. a 29. mája sme zaznamenali v Trnovom dva výpadky. Spôsobila ich porucha na istiacom zariadení. Momentálne je zariadenie po oprave a v provizórnej prevádzke, aby bola zabezpečená dodávka elektriny,“ informuje Miroslav Gejdoš.

Ďalej tvrdí, že v nasledujúcich týždňoch vymenia istiace zariadenie za nové. „Presný termín závisí od externého dodávateľa. Výmenu bude sprevádzať aj nevyhnutná odstávka elektriny, o ktorej budeme dotknutých obyvateľov vopred informovať,“ dodáva na záver Gejdoš.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu