Ďalší prípad vandalizmu v Žiline: Na sídlisku Vlčince kameňom rozbili čelné sklo auta


Foto: Ďalší prípad vandalizmu v Žiline: Na sídlisku Vlčince kameňom rozbili čelné sklo auta Foto: Facebook/Silvia Melišová

Výtržníci sa najnovšie zamerali na osobný automobil zaparkovaný na žilinskom sídlisku Vlčince. Dnes v noci z 11. na 12. júna na ulici B. S. Timravy neznámy páchateľ alebo páchatelia rozbili čelné sklo odparkovaného auta a z miesta činu ušli. Majitelia prosia verejnosť o pomoc s pátraním po ich totožnosti. 

„Je to spôsobené takým veľkým kameňom, ktoré sú tu poukladané, aby ľudia neparkovali na tráve. Myslíme si, že ho odtiaľ vzali a prerazili ním čelné sklo. Kameň ostal dnu v aute, poškodil lakťovú opierku, ale aj tak dobre, že nie prístrojovú dosku,” opisujú situáciu majitelia vozidla. 

Hoci skutok už nahlásili na polícií, obávajú sa, že bez kamerových záznamov prípad nebudú môcť vyšetriť. Preto prosia každého, kto by vedel akékoľvek informácie o spáchaní tohto trestného činu, alebo páchateľov videl či počul, aby to nahlásil na ktoromkoľvek útvare Policajného zboru alebo kontaktovali priamo majiteľov vozidla.


Pomohol by aj záznam z autokamery iného odparkovaného auta v danej lokalite. Išlo o vchod číslo 950/14 na ulici Timravy. 

Prípad úmyselného poškodenia automobilov v Žiline nie je ojedinelý. V minulosti k podobným situáciám došlo na sídlisku Solinky, kde neznámi páchatelia prepichovali autám pneumatiky. V marci tohto roka si našiel svoje vozidlo s poškodeným nárazníkom aj ďalší obyvateľ Vlčiniec. Polícia taktiež eviduje niekoľko prípadov, kedy v žilinskom okrese došlo k požiarom áut. 



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu