Cyklomagistrálu do Terchovskej doliny otvoria do konca leta, pri budovaní bola dvakrát poškodená


Foto: Cyklomagistrálu do Terchovskej doliny otvoria do konca leta, pri budovaní bola dvakrát poškodená Foto: Facebook/Malá Fatra - región

Nová cyklomagistrála, ktorá svojou dĺžkou 23 kilometrov prepojí obec Teplička nad Váhom a Terchovskú dolinu, je napriek komplikáciám takmer dokončená. Informovala o tom Oblastná organizácia cestovného ruchu Malá Fatra.

Momentálne je podľa člena predstavenstva oblastnej organizácie Petra Chrapčiaka výstavba cyklotrasy hotová na 90 %. Predpokladaný termín ukončenia stavebných prác bol pôvodne stanovený na 30. jún 2022, podľa najnovších informácií by mala byť cyklotrasa otvorená najneskôr do 30. augusta tohto roku.

Mierne zdržanie je spôsobené najmä komplikáciami pri budovaní cyklotrasy. Podľa Petra Chrapčiaka riešil zhotoviteľ problémy hlavne pri budovaní mostných objektov a prístupov na stavbu. V júli 2021 dokonca vandali poškodili jeden z mostov tým, že na viacerých miestach vytvorili diery v doskách. O tomto incidente sme informovali v staršom článku.

Tým však problémy s poškodzovaním čerstvo vybudovaných objektov neskončili. Peter Chrapčiak uviedol, že pri zimnej údržbe v obci Belá došlo k poškodeniu cyklochodníka mechanizmami na mieste, kde táto údržba vôbec nemala prebiehať. Ďalšie prípady vandalizmu sa našťastie nevyskytli.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu