Viac ako 400 dobrovoľníkov skrášli Žilinu a Liptov v rámci akcie Naše Mesto, ktorú organizuje Nadácia Pontis


Foto: Viac ako 400 dobrovoľníkov skrášli Žilinu a Liptov v rámci akcie Naše Mesto, ktorú organizuje Nadácia Pontis

Cieľom podujatia Naše Mesto, ktoré organizuje Nadácia Pontis, je vylepšenie a skrášlenie Slovenska. „Celkovo priloží ruku k dielu od dnes počas nasledujúceho týždňa skoro 9 000 dobrovoľníkov a dobrovoľníčok v 48 mestách po celom Slovensku. Väčšina aktivít prebehne už dnes 10. júna. V Žilinskom kraji pomôže dobrej veci 450 dobrovoľníkov a dobrovoľníčok,“ vyhlásila Nadácia Pontis.

Udalosť prepája firmy, samosprávy a občiansky sektor s cieľom viditeľne zlepšiť miesta, kde žijeme a pracujeme. „Naše Mesto je ideálna vstupná brána do sveta dobrovoľníčenia. Okrem dobrého pocitu z toho, že firemní dobrovoľníci pomôžu tam, kde by si to organizácie či školy inak mohli dovoliť len s veľkou námahou, zažijú aj príjemný teambuilding s kolegami, vyvetrajú hlavy a vymenia na chvíľu kancelárie či home office za exteriér,“ vysvetľuje Michal Kišša, výkonný riaditeľ Nadácie Pontis. 

V Žiline má priebiehať skrášľovanie parku Frambor, kde budú dobrovoľníci pracovať na kvetinových záhonoch, natierať agátový drevený plot či zbierať odpad a mnoho iného. „Parku sa dlhodobo venuje Žilinský skrášľovací spolok a hlavne vďaka aktivistom sa ho pomaly darí premieňať na príjemný verejný priestor. Dobrovoľníci tiež vyčistia vyhliadkovú vežu na Dubni a upravia aj park v areáli Budatínskeho hradu,“ dodáva Nadácia Pontis.

V meste Martin budú dobrovoľníci čistiť exponáty aj obnoviť železničný vodný žeriav Klubu železničných modelárov, ktorý buduje stálu železničnú expozíciu v Martine, renovuje historické vozidlá a následne ich vypravuje ako výletné vlaky v okolí Vrútok. „V Liptovskom Mikuláši sa zasa chystá čistenie brehov a okolia potoka Demänovka a odstraňovanie čiernych skládok či upratovanie na Liptovskej Mare,“ tvrdí Nadácia Pontis.

Naše Mesto je najväčšie podujatie firemného dobrovoľníctva v strednej Európe. Tento rok sa koná už po šestnásty raz a zapája sa doň 8 820 dobrovoľníkov na rôznych miestach po celom Slovensku. Pomôžu tak dokopy 216 neziskovým organizáciám, nízkoprahovým centrám, ale aj školám či škôlkam zlepšiť ich fungovanie.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu