Víťazné zápasy žiačok v Havířove


Foto: Víťazné zápasy žiačok v Havířove

V nedeľu 09.03.2014 zavítali naše žiačky na palubovku tabuľkového suseda, dievčat z Havířova, kde v oboch zápasoch po jednoznačnom priebehu vysoko zvíťazili.
BK Havířov - BKM Žilina-Závodie 23:86 (6:18, 6:30, 7:20, 4:18)
Belčíková – 24, Skaličanová – 20, Škorvánková – 17, Jamborová – 8, Dúcka – 7, Ďurneková - 4, Muráňová - 4, Rajčanová - 2
F: 16/26 TH: Hav- 22/3, ZA-7/2
BK Havířov - BKM Žilina-Závodie 32:64 (10:12, 8:20, 8:17, 6:15)
Skaličanová – 16, Belčíková – 14, Škorvánková – 10, Dúcka – 8, Jamborová – 7, Ďurneková - 4, Rajčanová – 3, Muráňová - 2
F: 11/15 TH: Hav- 8/0, ZA-5/2
Hodnotenie trénera:
„Doma sme tohto súpera po vyrovnanom priebehu 2x porazili o 20-30 bodov, takže vonku sme očakávali vyrovnané zápasy. Zvlášť, keď sme hrali bez oboch našich najvyšších hráčok Barči Gondovej a Terky Michalcovej, ktoré sú zranené. Ale nestálo sa tak, dievčatá zabrali v obrane a úspešne realizovali rôzne nacvičené kombinácie.
Na moje veľké prekvapenie sme v 1.zápase už na polčase viedli o 36 bodov a vo vysokom tempe sme pokračovali celý zápas. Nezabrzdilo nás ani to, že sa už v druhej štvrtine vyfaulovala naša jediná vysoká hráčka Miška Jamborová. Jediná hrozba nám plynula z veľkého počtu faulov. Nastúpili sme len s ôsmimi hráčkami, počas zápasu sa 3 vyfaulovali a ďalšie 2 dohrávali so 4 faulami.

Druhý zápas bol už vyrovnanejší. Súper lepšie bránil naše nacvičené signály, nedávali sme už tzv. ľahké koše, opäť sa nám vyfaulovala Miška Jamborová, ale ostatné hráčky dobrou kolektívnou hrou držali vývoj zápasu pevne vo svojich rukách a skóre stále narastalo v náš prospech.
Najviac ma asi potešilo to, že sme si dokázali poradiť aj bez našich vysokých hráčok, na ktorých vlastne za normálnych okolností stojí naša hra. Zápas sme rozhodli dôraznou obranou a výborným doskakovaním. Všetky hráčky si zaslúžia za tieto výkony pochvalu. Mnohé hrali na pre ne nezvyklom poste, pretože sme kvôli maródke museli zostavu premiešať. Ale zvládli to excelentne.

Mimoriadnu pochvalu si zaslúži aj Natálka Rajčanová, že prišla pomôcť starším dievčatám. Nebyť nej dohrávali by sme 1.zápas len so štyrmi hráčkami. Aj keď nehrala na obvyklom poste, výkonom sa nestratila. Teší ma tiež, že po dlhom tréningovom výpadku sa nám do zostavy úspešne vrátili Ninka Muráňová a Sima Ďurneková.
Výkonom určite tiež nesklamali.
Najbližšie budeme hrať doma v sobotu 15.3. o 9,30 s vedúcim Zvolenom. Vonku sme oba zápasy vysoko prehrali, ale súperove hráčky sú v priemere o rok staršie. Dúfame, že sa nám dovtedy vystrábia naše zranené podkošové hráčky. Verím, že doma s nimi zohráme už podstatne vyrovnanejšie zápasy.
Všetkých našich priaznivcov na zápasy srdečne pozývame. Hneď po týchto zápasoch si môžete pozrieť aj zápasy našich mladších dievčat (2002) s Levicami. “


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu