Autobusová stanica v Martine je už roky v zanedbanom stave, niektorí ľudia na to doplatili úrazom


Foto: Autobusová stanica v Martine je už roky v zanedbanom stave, niektorí ľudia na to doplatili úrazom Foto: Facebook/Martin - naše mesto bez cenzúry

Autobusová stanica v Martine už roky chátra. V zlom stave sú nie len budovy a prístrešky, ale aj známe červené lavičky či chodníky. Ľudia, ktorí do Martina dennodenne dochádzajú autobusovou dopravou upozorňujú na to, že mesto by si zaslúžilo oveľa reprezentatívnejšiu stanicu. 

Práve na zlý stav chodníkov na autobusovej stanici v Martine doplatila Adriána z Vrútok, pre ktorú sa výlet do Martina neskončil šťastne.

„Minuly týždeň dopoludnia som bez účasti alkoholu a v teniskách prišla k veľmi milému darčeku na leto. Bez pomoci čakajúcich spoluobčanov som dokonca sama prešla do nemocnice pre diagnózu,” hovorí Adrána, ktorá si z dôvodu pádu na zanedbanom chodníku autobusovej stanice zlomila členok. Liečiť sa tak bude niekoľko týždňov až mesiacov. 

V rozhorčenom príspevku na sociálnej sieti označila Dopravný podnik mesta Martin, čo vyvolalo diskusiu o tom, kto sa vlatne má starať o tento úsek vozovky a chodníka. Podľa katastra nehnuteľností patria pozemky i prístrešky autobusovej stanice mestu Martin. Od roku 2020 ju však má v prenájme spoločnosť Turiec a.s.

Tá sa podľa predsedu predstavenstva Miroslava Lepetu rekonštrukciou autobusovej stanice začala zaoberať už v apríli tohto roka. „Predpokladám, že v polovici tohto roka už budú známe návrhy, ako by autobusová stanica mohla vyzerať,“ dodáva Lepeta.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu