Preteky aj zábava pre celú rodinu: Príďte na Bike Valachy Bílá


Foto: Preteky aj zábava pre celú rodinu: Príďte na Bike Valachy Bílá
Galéria: 7 fotiek

Príďte si užiť druhý júnový víkend športovaním v krásnej prírode Beskýd. športový seriál DATART Valachy tour bude už čoskoro pokračovať ďalšou akciou: Závodom horských bicyklov BIKE VALACHY Bílá. A tento rok s dvomi novinkami.

Tohtoročný ročník, ako názov napovedá, mení dejisko a presúva sa z Veľkých Karlovíc do blízkeho Ski areálu Bílá. Naviac bude dvojdňový! V sobotu 11. júna odštartuje závod s trasami pre dospelých a deti a následne v nedeľu 12. júna naviaže na zábavný Bike festival Bílá pre rodiny s deťmi. Na čo sa môžete tešiť?

Sobota 11. júna 2022 – Bike Valachy Bílá

Sobota je venovaná tradičnému závodu horských bicyklov Bílá. Zatiaľ čo budú deti pretekať v siedmich vekových kategóriách na kratšiu vzdialenosť (tí najmenší na odrážadle), dospelí zakúsia členité terény okolo Bílé a na záver sa prevezú aj po miestnom miernejšom traile. Kratšia fitness trasa meria 20 kilometrov, hlavný závod celkovo 48 kilometrov s prevýšením 1 200 metrov.

„Trasa je o niečo menej náročná, než bývala vo Veľkých Karloviciach, a iste prinesie pretekárom spestrenie v podobe nového prostredia a tým aj nových výziev,“ láka hlavný organizátor z usporiadateľského Rezortu Valachy Bohuslav Komín.

Prihlásiť sa môžete on-line na tomto odkaze.

Galéria: 7 fotiek

Pre absolútneho víťaza sú vypísané prize money v celkovej výške 19 000 Kč (cca 770 eur). Ďalej sú hodnotnými cenami odmenené prvé tri miesta v jednotlivých kategóriách na oboch tratiach.

  • 09:30 – 11:00 – Závody detí (trasy podľa veku od 100 metrov až po 8 km)
  • 12:00 – Hromadný štart hlavného závodu (48 km)
  • 12:10 – Hromadný štart fitness trasy (20 km)

Nedeľa 12. júna 2022 – Bike festival Bílá

V nedeľu 12. júna bude v Bílej od 9 do 13 hodiny pripravený Bike festival Bílá s programom pre rodiny s deťmi. Vstup je zdarma. Tešiť sa môžete okrem iného aj na:

  • meraný trail (10:00 – 12:00, o 12:30 vyhlásenie víťazov),
  • pumptrack/skills centrum (finty, tipy a triky, jak na singletraily),
  • organizovaný rodinný výlet po okolí Bílej (štart o 11:00),
  • detský kútik SUNSKI,
  • kútik BESIP alebo Ako sa správa bezpečne na bicykli,
  • elektrokolobežky GoGen, DATART chill out zónu, skákací hrad a ďalšie.

Atmosféru víkendu podčiarkne aj možnosť nechať sa vyviezť sedačkovou lanovkou na hrebeň na cyklo aj pešie trasy, deti určite poteší miestny veľký zábavní park Na Bílej a nebude chýbať ani kvalitné občerstvenie.

Galéria: 7 fotiek

Kempy pro športovcov

Súčasťou DATART Valachy tour sú nielen samotné závody, ale aj možnosť kvalitnej prípravy pri športových kempoch a ďalších pobytoch. V najbližšej dobe sa chystajú:

O DATART Valachy tour

Seriál DATART Valachy tour, usporadúvaný Rezortom Valachy Veľké Karlovice, zahŕňa celkom štyri závody, ktoré sú bodovo prepojené, a to v kategórii dospelých, detí a športových tímov.

Po Nočnej stope Valachy a Bike Valachy Bílá bude nasledovať najnavštevovanejšia akcia – triatlon Valachy man 5. a 6. augusta v Novom Hrozenkove a seriál zakončí 22.októbra Behaj Valachy vo Veľkých Karloviciach. Titulárnym partnerom seriálu je od tohto roku DATART.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: PR Rezort Valachy