Turista skolaboval v okolí Malého Rozsutca. Napriek snahe záchranárov aj turistov sa ho nepodarilo zachrániť


Foto: Turista skolaboval v okolí Malého Rozsutca. Napriek snahe záchranárov aj turistov sa ho nepodarilo zachrániť Foto: ilustračné/Facebook

V sobotu 28. mája zasahovali horskí záchranári v oblasti Malého Rozsutca, kde náhle skolaboval 41-ročný slovenský turista. Po upresnení informácií bola pod Rozsutec vyslaná aj posádka leteckých záchranárov s lekárom na palube. O prípade informovala horská služba na sociálnej sieti

Lekár bol vysadený na najbližšom dostupnom mieste, keďže turista sa nachádzal na turistickom chodníku v nedostupnom teréne pre priamy letecký zásah. Zároveň odišla z Domu horskej služby v Štefanovej do terénu aj pozemná skupina záchranárov.

Medzitým oživovali muža ostatní turisti. Napriek snahe zúčastnených sa jeho vitálne funkcie obnoviť nepodarilo. Horskí aj leteckí záchranári potom transportovali telo turistu do osady pod Malým Rozsutcom a následne ku domu horskej služby.

Tu bolo odovzdané obhliadajúcemu lekárovi, príslušníkom policajného zboru a pohrebnej službe. Akcia sa skončila neskoro po polnoci. Príčinou úmrtia sa bude zaoberať polícia. 


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu