Streľba na žilinskom sídlisku Hájik bola podľa polície povolená, zredukoval sa ňou počet diviakov


Foto: Streľba na žilinskom sídlisku Hájik bola podľa polície povolená, zredukoval sa ňou počet diviakov Foto: Ilustračné foto/pixabay.com

Obyvateľov žilinského sídliska Hájik už dlhú dobu trápia diviaky, ktoré sa pohybujú hlavne v okolí nádob na zber komunálneho odpadu. Okrem toho, že ľuďom naháňajú strach, spôsobujú znečistenie sídliska tým, že smetné koše zhadzujú a hľadajú v nich potravu.


V nedeľu 22. mája obyvateľov Hájika zaskočila streľba. Zatiaľ čo niektorí nevedeli, čo sa deje, a okamžite privolali políciu, jedna z obyvateliek zahliadla muža, ktorý do auta nakladal mŕtveho diviaka. Upozornila na to v príspevku na sociálnej sieti.


„Včera na večernej prechádzke Hájikom sme okolo cca 21:30 večer boli svedkom streľby na svine na rohu parku pri zastávke Stodolovej. Najprv sme mysleli, že je to petarda, ale bolo nám jasné, keď sme zazreli muža s puškou ako ťahal sviňu dozadu auta,“ popísala svoj zážitok Zuzana z Hájika.

Hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline Gabriela Kremeňová potvrdila, že na Hájiku skutočne došlo k streľbe, ktorú preverila aj privolaná policajná hliadka. Odstrel diviakov bol podľa nej povolený.

„Po preverení oznámenia, policajná hliadka nezistila žiadne skutočnosti, ktoré by nasvedčovali tomu, že došlo k protiprávnemu konaniu, išlo o oficiálny povolený odstrel, ktorý má pomôcť riešiť mimoriadnu a problematickú situáciu s diviakmi,“ uviedla Gabriela Kremeňová.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu