Polícia upozorňuje na dopravné obmedzenia kvôli rekonštrukcii mosta v Liptovskej Ondrašovej


Foto: Polícia upozorňuje na dopravné obmedzenia kvôli rekonštrukcii mosta v Liptovskej Ondrašovej Foto: Facebook/Polícia SR - Žilinský kraj

Rekonštrukcia mosta na ceste druhej triedy II/584 v Liptovskej Ondrašovej spôsobila rozsiahlu zmenu organizácie dopravy v Liptovskom Mikuláši. Upozornilo na to Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Žiline príspevkom na sociálnej sieti. 

Dopravné obmedzenia boli spustené napriek žiadostiam mesta práve začiatkom hlavnej turistickej sezóny. Približne 20-tisíc vozidiel denne, ktoré v tomto období využívajú práve cestu II/584, bude musieť využiť rôzne obchádzkové trasy. O plánovanej rekonštrukcii mosta a komunikácii medzi mestom Liptovský Mikuláš a Žilinským samosprávnym krajom sme informovali v staršom článku.


Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Žiline dnes upresnilo obchádzkové trasy pre motorové vozidlá, chodcov aj cyklistov. Vyznačené majú byť dočasným dopravným značením. „V záujme zabezpečenia bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky, polícia žiada vodičov motorových vozidiel o dôsledné rešpektovanie dočasného dopravného značenia a využívanie vyznačených obchádzkových trás,“ žiada polícia.


Obyvatelia mesta Liptovský Mikuláš a okolitých obcí Bobrovček, Bobrovec, Beňušovce, Jalovec, Liptovské Beharovce, Liptovská Ondrašová, Liptovský Trnovec, Pavlova Ves a Trstené sa do mesta dostanú cez ulice Ondrašovská, Pongrácovská a Hroboňa. V opačnom smere vedie obchádzková trasa cestami tretej triedy cez obce Mútnik, Trstené a Bobrovec. Vjazd vozidiel z iných obcí, než sú uvedené, je obojsmerne zakázaný.

Cyklisti a chodci smú využívať blízke ulice Pongrácovská a Tatranská. Pre nákladné vozidlá obchádzkové trasy neplatia, tie sa do mesta dostanú cez obec Bešeňová po diaľnici, alebo ceste prvej triedy I/18. Výnimku tvoria vozidlá záchranných zložiek, dopravná obsluha a zásobovanie dotknutých obcí.

Polícia dohliada na bezpečnosť a plynulosť cestnej premávky a v prípade potreby a záujme bezpečnosti môže pristúpiť aj k zmene organizácie dopravy v dotknutom úseku, o ktorej bude verejnosť včas informovaná. Zároveň vyzývame návštevníkov turistických lokalít v okolí Liptovskej Mary, vrátene aquaparku Tatralandia, aby prednostne využívali obchádzkovú trasu vedúcu cez obec Bešeňová,“ uviedlo Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Žiline.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu