Zlodej na aute rozbil sklo, odcudzil peňaženku a odišiel


Foto: Zlodej na aute rozbil sklo, odcudzil peňaženku a odišiel Foto: ilustračné

Nepríjemné prekvapenie čakalo na šoféra v Rajeckých Tepliciach, kde parkoval svoj osobný automobil značky Mercedes-Benz. Zlodej totiž v pondelok 13. júla vo večerných hodinách nezaváhal a po tom, ako zbadal peňaženku, neváhal rozbiť sklo a ukradnúť ju. Predbežne tým spôsobil škodu vo výške 600 eur.

“Doposiaľ neznámy páchateľ sa v pondelok (13. júla) večer vlámal do motorového vozidla Mercedes-Benz, ktoré bolo zaparkované v Rajeckých Tepliciach. Poškodil sklo na vozidle a z jeho priestoru odcudzil peňaženku, v ktorej boli osobné doklady a finančná hotovosť. Uvedeným konaním vznikla celkovo predbežná škoda vo výške 600.-€,” uviedol policajný hovorca Radko Moravčík.

Zlodejovi hrozia dva roky, polícia ho zatiaľ neodhalila

Polícia zahájila pátranie po páchateľovi, zatiaľ bez výsledku. “V súvislosti s touto udalosťou poverený príslušník Policajného zboru začal trestné stíhanie vo veci prečinu krádeže v súbehu s prečinom poškodzovania cudzej veci. Polícia na prípade intenzívne pracuje a po páchateľovi pátra. V prípade jeho zistenia a dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody až na dva roky,” dodal Moravčík


Auto nie je trezor ani výklad

Polícia žiada občanov, aby si ani pri krátkom opustení vozidla v ňom nenechávali rôzne cenné veci, ako napríklad fotoaparáty, kamery, mobilné telefóny, notebooky, navigačné systémy, autorádiá, doklady, finančnú hotovosť, kabelky, pracovné náradie, športovú výstroj, ale ani prázdne tašky a rôzne iné veci, ktoré lákajú zlodejov a často sa stávajú pre nich ľahkou korisťou. Pri krádeži vlámaním do vozidla často dochádza nielen k odcudzeniu vecí, ale aj k jeho nezanedbateľnému poškodeniu. Treba si uvedomiť, že auto nie je výklad ani pancierový trezor.

Veci si neodkladajte ani do kufra auta na mieste kde parkujete, nakoľko Vás môžu sledovať potenciálni dlhoprstí, ktorí pôjdu do Vášho auta „nakupovať“ už naisto. Ponechaním cenných vecí vo vozidle zvyšujete riziko vykradnutia vozidla a pamätajte… príležitosť robí zlodeja. Ak už chcete nechať veci v kufri svojho zaparkovaného auta, dajte ich tam na inom mieste ako parkujete. Pri opustení vozidla skontrolujte uzamknutie vozidla aj fyzicky a nespoliehajte sa len na centrálne uzamykanie. Vozidlá odporúčame parkovať na strážených a osvetlených parkoviskách.

Ak už dôjde k vykradnutiu vozidla, je veľmi dôležité ničoho sa nedotýkať, nesadať do vozidla, nakoľko by mohlo dôjsť k zničeniu stôp, ktoré môžu identifikovať páchateľa protiprávneho konania. Dodržiavaním týchto základných odporúčaní a rád chránime svoj majetok a eliminujeme tak možnosť stať sa obeťou tejto trestnej činnosti.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: KR PZ