Horskí záchranári predviedli autistickým deťom na Kysuciach ukážky činností a techniky HZS


Foto: Horskí záchranári predviedli autistickým deťom na Kysuciach ukážky činností a techniky HZS Foto: Facebook/Horská záchranná služba

Dňa 21. mája 2022 boli príslušníci Horskej záchrannej služby slúžiaci v Kysuckých Beskydách pozvaní na podujatie pre deti trpiace autizmom. Na podujatí, ktoré sa konalo v Oščadnici na Dedovke, horskí záchranári predviedli ukážky činností HZS a techniky.

Udalosť organizovala Spoločnosť na pomoc osobám s autizmom, ktorá pôsobí na Kysuciach. Zúčastnilo sa na ňom približne 40 detí s rodičmi. Spoločnosť chce aj takto šíriť osvetu o tomto ochorení a podporovať rodiny s deťmi trpiacimi autizmom.

„Ak sa majú dva svety spojiť v jeden, most musí vždy začať stavať ten silnejší, po ktorom umožní slabšiemu prejsť na druhú stranu a spojiť tak naše svety, pretože tu žijeme spoločne a uvedomenie si tohto faktu, je základným pilierom lásky,” píše Spoločnosť na pomoc osobám s autizmom na svojej webovej stránke. 

V roku 2022 má pre rodiny s deťmi s týmto ochorením pripravených ešte niekoľko desiatok podujatí. Najbližšie všetkých pozýva na hudobno-tanečné podujatie “Výnimočný svet”, ktoré sa uskutoční 3. júna v Dome kultúry v Kysuckom Novom Meste. 


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu