FOTO: Zničenú cestu z Budatína do Tepličky nad Váhom v lete celú opravia, dočasne zasypali aspoň hlboké výtlky


FOTO: Zničenú cestu z Budatína do Tepličky nad Váhom v lete celú opravia, dočasne zasypali aspoň hlboké výtlky
Galéria: 9 fotiek

Rekonštrukcia v minulosti frekventovanej cesty druhej triedy medzi Budatínom a Tepličkou nad Váhom by mala začať už čoskoro. Jej obnovu dlhšiu dobu žiadali nielen vodiči, ale aj cyklisti, pre ktorých predstavovali niektoré poškodené úseky priamu hrozbu.

„Na ceste z Tepličky nad Váhom, zhruba v polovičke klesania do Budatína, čaká na cyklistov smrteľná pasca. Tu je vozovka v plnom profile na dĺžke cca 30 metrov tvorená len veľkými a väčšími, hlbokými a hlbšími dierami. Pre cyklistu to znamená vážny úraz alebo poškodenie bicykla,“ upozornil nás znepokojený čitateľ Laco.

Žilinský samosprávny kraj plánoval rekonštrukciu nebezpečného úseku cesty II/583 už v predošlom roku v rámci projektu rekonštrukcie a modernizácie ciest druhej triedy v regióne Horné Považie. O pripravovanej rekonštrukcii sme informovali v staršom článku.



Opravený mal byť úsek od križovatky s ulicou Fatranská v Tepličke nad Váhom až po križovatku so žilinskou ulicou Námestie hrdinov v celkovej dĺžke 3030 metrov. Žilinská župa dnes prisľúbila, že v blízkej dobe dôjde k podpisu zmluvy o dielo so zhotoviteľom. O presnom termíne začiatku rekonštrukcie bude informovať.

„Doba realizácie stavebných prác rekonštrukcie cesty II/583 medzi mestskou časťou Žilina – Budatín a obcou Teplička nad Váhom je 2 mesiace. V blízkej dobe dôjde k podpisu zmluvy o dielo, na ktorú nadväzuje ex post kontrola na riadiacom orgáne, keďže na rekonštrukciu plánuje ŽSK čerpať nenávratné finančné zdroje z eurofondov – IROP. Po doručení výsledku kontroly bude ŽSK v zmluvných podmienkach pokračovať odovzdaním staveniska,“ uviedla Eva Lacová, hovorkyňa Žilinského samosprávneho kraja.

Do doby realizácie komplexnej obnovy vozovky pristúpil správca cesty aspoň k provizórnym opravám. Hlboké a nebezpečné výtlky boli dnes 18. mája zasypané.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu