VIDEO: Do výbavy polície pribudli bezpilotné drony, vďaka nim sa budú priestupky zaznamenávať jednoduchšie


Foto: VIDEO: Do výbavy polície pribudli bezpilotné drony, vďaka nim sa budú priestupky zaznamenávať jednoduchšie Foto: Polícia Slovenskej republiky

Slovenská dopravná polícia ide s dobou. Na dokumentovanie dopravných priestupkov budú po novom príslušníci využívať  už aj bezpilotné drony. Vďaka technike tak dokážu z výšky zaznamenať viaceré prehrešky či pochybenia motoristov.

Dron je navyše z pohľadu vodiča veľmi ťažko viditeľný, oproti klasickej hliadke v aute tak poskytuje policajtom určité výhody a pohľad na miesta, kam sa bežne nedostanú.

„To, čo bežne funguje v zahraničí sa bude využívať aj na Slovensku. Vodič si takúto policajnú hliadku vo vzduchu prakticky nemá šancu všimnúť. Dron môžu stretnúť vodiči, ktorí porušili predpisy napríklad v prípade zlého odbočovania či predbiehania na plnej čiare,“ spresňuje Policajný zbor na sociálnej sieti.


Bezpilotné drony budú príslušníci využívať najmä v ťažších terénoch ako sú napríklad vrcholy stúpania a klesania alebo pri neprehľadných zákrutách, kde nemajú klasické hliadky možnosť zastaviť a sledovať situáciu.

Pokrok v oblasti dokumentovania dopravných priestupkov sťaží situáciu mnohým cestným pirátom, ktorí sú zvyknutí porušovať predpisy na miestach, kde ich nikto nevidí.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu