Slovenská pošta varuje pred podvodníkmi. Ponúkali nedoručené zásielky za poplatok pre humanitárnu pomoc


Foto: Slovenská pošta varuje pred podvodníkmi. Ponúkali nedoručené zásielky za poplatok pre humanitárnu pomoc

Slovenská pošta upozorňuje na ďalší podvod, ktorý ľudí nabáda kúpiť za symbolické 2 Eurá náhodne vybranú nedoručenú zásielku. Podvodníci sa tvária, že takto zozbierané peniaze použije pošta na humanitárnu pomoc.

Aj v tomto prípade ide o podvod s cieľom získať údaje o platobných kartách a bankových účtoch. Slovenská pošta vyzýva občanov k ostražitosti a najmä, aby nezadávali údaje o platobných kartách či bankových účtoch, ktoré môžu byť zneužité.

Zásielky, ktoré sa nepodarí doručiť vráti Slovenská pošta jej odosielateľovi. Ak ju však nie je možné vrátiť jej odosielateľovi, pošta ju uloží na čas úložnej lehoty a následne v Úložni v Trnave. Ukážky falošných správ a mailov si môžete pozrieť na tomto odkaze.



Slovenská pošta zaznamenala už viac ako 30 rôznych typov podvodných e-mailov, ktoré vyzerajú ako od pošty. Pripomína, že nikdy nežiada úhradu žiadnych poplatkov prostredníctvom e-mailov alebo SMS, ani za colné konanie či DPH, ani nesprostredkúva žiadne platby.

Klient za zásielku zaplatí buď pri objednávaní tovaru, alebo pri prevzatí zásielky na pošte, kuriérovi alebo v BalíkoBOXe. Rovnako je to aj pri platbe colných poplatkov a dane z pridanej hodnoty – klient ich hradí pri prevzatí zásielky.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu