Na Kysuciach nabúral ďalší opitý vodič, po dopravnej nehode nafúkal takmer 3,2 promile


Foto: Na Kysuciach nabúral ďalší opitý vodič, po dopravnej nehode nafúkal takmer 3,2 promile Foto: KR PZ Žilina

Vo štvrtok 5. mája v popoludňajších hodinách došlo na ceste tretej triedy v obci Staškov (okres Čadca) k dopravnej nehode, pri ktorej nabúralo osobné auto do oplotenia rodinného domu. Za volantom sedel muž, ktorý bol pod vplyvom alkoholu.

50-ročný vodič viedol osobné motorové vozidlo značky Citroën v smere od obce Staškov na Klokočov. Z nezistených príčin prešiel  do protismeru, zišiel mimo cestu a narazil.

„Po dopravnej nehode sa vodič motorového vozidla podrobil dychovej skúške s pozitívnym výsledkom 1,53 mg/l (3,19 promile)  alkoholu vo vydychovanom vzduchu. Po dopravnej nehode bol vodič prevezený do nemocnice na ošetrenie,“ spresnila žilinská policajná hovorkyňa Gabriela Kremeňová.

V súvislosti s udalosťou už 50-ročný vodič čelí obvineniu z trestného činu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. Ďalšie okolnosti a príčiny vzniku dopravnej nehody sú predmetom prebiehajúceho vyšetrovania.


Polícia neustále apeluje na vodičov, aby jazdou pod vplyvom alkoholu neohrozovali svoj život ani životy ostatných účastníkov cestnej premávky. Nielen z dôvodu, že ide o priestupok alebo trestný čin, ale najmä preto, že následky dopravných nehôd bývajú v mnohých prípadoch tragické.

Mnohých motoristov pritom neodrádza od jazdy pod vplyvom alkoholu ani skutočnosť, že môžu prísť o svoje vozidlo. Polícia už v niektorých vážnych či opakovaných prípadoch zaistila osobné autá či motorky a súd ich následne nechal prepadnúť v prospech štátu.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu