Stredoslovenské chirurgické dni viedol primár žilinskej chirurgie, oddelenie reprezentoval aj tím lekárov


Foto: Stredoslovenské chirurgické dni viedol primár žilinskej chirurgie, oddelenie reprezentoval aj tím lekárov Foto: Facebook/Fakultná nemocnica s poliklinikou Žilina

Prezidentom 37. ročníka významnej lekárskej konferencie Stredoslovenské chirurgické dni je Juraj Váňa, primár oddelenia chirurgie Fakultnej nemocnice s poliklinikou v Žiline. Informovala o tom žilinská nemocnica v príspevku na sociálnej sieti.

Chirurgická konferencia sa konala vo štvrtok a piatok 5. a 6. mája v Pezinku. Témou tohto ročníka Stredoslovenských chirurgických dní boli „Pokročilé miniinvazívne techniky v pečeňovej, pankreatickej a kolorektálnej chirurgii pod jednou strechou.“

Žilinskú nemocnicu na konferencii okrem primára reprezentoval štvorčlenný tím lekárov z oddelenia chirurgie v zložení Michal Žáček, Mykhailo Kunychka, Peter Korec a Juraj Váňa. Kolektívny odborný príspevok s názvom Úloha laparoskopického stagingu v diagnostike a liečbe karcinómu dutiny brušnej dnes za žilinskú chirurgiu odprezentoval Michal Žáček.

„Gratulujeme k úspešnej prezentácii, priebehu a organizácii špičkovej celoslovenskej konferencie chirurgov. Na tých našich sme právom hrdí,“ vyjadrila sa Fakultná nemocnica s poliklinikou v Žiline.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu