Nadácia Kia organizuje v sobotu 14. mája beh na pomoc znevýhodneným športovcom. Pripravené sú aj sprievodné aktivity


Foto: Nadácia Kia organizuje v sobotu 14. mája beh na pomoc znevýhodneným športovcom. Pripravené sú aj sprievodné aktivity Foto: Nadácia Kia Slovakia

V sobotu 14. mája o 10:00 hod. odštartuje na Vodnom diele Žilina beh Nadácie Kia Slovakia s názvom „Inklúzia v pohybe“. Pre účastníkov je pripravená trať s dĺžkou 8,3 kilometrov, ale aj kratšia trať dlhá 1 kilometer.

V dvojhodinovom časovom limite môžu registrovaní účastníci trať odbehnúť, ale aj odkráčať. Prostredníctvom bezplatného podujatia pomôže Nadácia Kia Slovakia občianskemu združeniu Špeciálne olympiády Slovensko.

Okrem behu sú pre bežcov aj divákov pripravené rôzne sprievodné aktivity. Prítomní si budú môcť vyskúšať handbike a aplikovaný stolný tenis, ktorí hrávajú slabozrakí športovci.

Svoju činnosť budú prezentovať aj organizácie podporujúce znevýhodnené osoby, akými sú napríklad Centrum včasnej pomoci v Žiline, Platforma rodín detí so zdravotným znevýhodnením, či Špeciálne olympiády Slovensko.

K dispozícii bude aj pumptrack, na ktorom môžu počas čakania na bežiacich rodičov jazdiť aj tí najmenší. Ďalšie aktivity pre deti pripraví občianske združenie Nobis prospere a o zábavu sa postará kúzelník a fotokútik.

Miesto: Vodné dielo Žilina
Dátum: 14.05.2022 - 10:00    15:00



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu