Obsadenosť covidových lôžok v nemocniciach v Žilinskom kraji mierne stúpla


Foto: Obsadenosť covidových lôžok v nemocniciach v Žilinskom kraji mierne stúpla Foto: ilustračné/Fakultná nemocnica s poliklinikou v Žiline

Odbor zdravotníctva Žilinského samosprávneho kraja na sociálnej sieti informuje o obsadenosti nemocničných lôžok v Žilinskom kraji pacientmi s ochorením COVID-19.

V uplynulom týždni bolo obsadených 24% reprofilizovaných lôžok. V aktuálnych štatistikách obsadenosť covidových lôžok mierne stúpla na 31% celkovej kapacity. 

Počet COVID-pozitívnych pacientov na pľúcnej ventilácií sa oproti minulému týždňu nezmenil, aktuálne ju potrebujú šiesti pacienti, čo predstavuje je 12-percentnú obsadenosť postelí. Štyria pacienti s napojením na pľúcnu ventiláciu sa nachádzajú vo vojenskej nemocnici v Ružomberku, jeden v Dolnom Kubíne a jeden v Martine. 

Celkovo sa v nemocniciach v Žilinskom kraji nachádza 52 pacientov s covidom, najviac obsadených lôžok pozitívnymi pacientmi je v Martine (15) a najmenej v Liptovskom Mikuláši (1).  

Pozitívnou správou je, že za posledných 24 hodín nepribudlo v Žilinskom kraji v súvislosti s ochorením ani jedno úmrtie. 


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu