Nemocnice a ambulancie v Žilinskom kraji ponúkajú prácu ukrajinským zdravotníkom


Foto: Nemocnice a ambulancie v Žilinskom kraji ponúkajú prácu ukrajinským zdravotníkom Foto: ilustračné

Žilinská župa sa snaží pomôcť odídencom z Ukrajiny s nájdením práce a uplatnením aj v našom kraji.

Na Úrade Žilinského samosprávneho kraja sa preto dňa 14. apríla 2022 uskutočnilo stretnutie so zdravotníckymi pracovníkmi z Ukrajiny. Zúčastnili sa lekári aj zdravotné sestry, ktorí museli utiecť pred vojnou a teraz majú záujem pracovať vo svojom odbore na Slovensku. 

V nadväznosti na toto stretnutie oslovila samopráva poskytovateľov zdravotnej starostlivosti v Žilinskom kraji a na webovej stránke uverejnila možnosti stáže alebo práce pre ukrajinských zdravotníkov.  


„Zdravotníkom bol vysvetlený aktuálny postup uznávania zdravotníckych odborných kvalifikácií nadobudnutých na území nečlenských štátov a zapojenie sa do zdravotníckeho systému v podobe dočasnej odbornej stáže,” vysvetľuje Odbor zdravotníctva Žilinského samosprávneho kraja na sociálnej sieti.

Záujem o zamestnanie lekárov, sestier a pôrodných asistentiek z Ukrajiny pod inštitútom dočasnej odbornej stáže má napríklad Liptovská nemocnica s poliklinikou MUDr. Ivana Stodolu v Liptovskom Mikuláši. 

V ambulantom sektore hľadajú najčastejšie zubných lekárov, potrební sú taktiež všeobecní lekári pre dospelých, ale aj zdravotné sestry. Všetky ponuky sú zverejnené na tomto odkaze


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu