V Žilinskom kraji sa našlo viac kusov munície z II. svetovej vojny, polícia radí nedotýkať sa nálezov


Foto: V Žilinskom kraji sa našlo viac kusov munície z II. svetovej vojny, polícia radí nedotýkať sa nálezov Foto: Facebook/Polícia SR - Žilinský kraj

V Žilinskom kraji našli ľudia počas predošlých dní na rôznych miestach niekoľko kusov starej munície z obdobia druhej svetovej vojny. Informovalo o tom Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Žiline v príspevku na sociálnej sieti, kde zároveň radí, ako postupovať, ak takúto muníciu objavíte.

„Upozorňujeme občanov na nebezpečenstvo hroziace pri neodbornej manipulácii s nájdenou muníciou. Takáto munícia je aj napriek veku zvyčajne plne funkčná a nesprávna manipulácia by mohla mať fatálne následky,“ uviedla polícia v príspevku.

Niektoré osoby staré zbrane dokonca zoberú a prenesú ich až na policajné oddelenie, čím zbytočne ohrozia seba aj svoje okolie. S nájdenou muníciou preto netreba nijak manipulovať, ani sa jej dotýkať. Správnym postupom je podľa polície označenie miesta nálezu a bezplatný telefonát na linku 158.

K posledným nálezom bol vyslaný pyrotechnik Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline, ktorý preveril, či sa skutočne jedná o muníciu a zaistil ju, aby mohla byť neskôr bezpečne zlikvidovaná. Miesto nálezu až do príjazdu pyrotechnika zabezpečovala najbližšia policajná hliadka.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu