Nezodpovedný vodič z Liptova nafúkal pri policajnej kontrole takmer 4 promile


Foto: Nezodpovedný vodič z Liptova nafúkal pri policajnej kontrole takmer 4 promile Foto: KR PZ Žilina

Polícia v obci Žiar, ktorá sa nachádza v okrese Liptovský Mikuláš, cez víkend zastavila opitého vodiča. Muž pri kontrole nafúkal takmer 4 promile alkoholu a teraz čelí obvineniu z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky.

Policajná hliadka z Obvodného oddelenia Policajného zboru Liptovský Mikuláš v nedeľu 24. apríla popoludní zastavila 41-ročného vodiča, ktorý bol zjavne pod vplyvom alkoholu. Nezodpovedný muž viedol osobné motorové vozidlo značky Volkswagen po miestnej komunikácii v obci Žiar.

„Počas kontroly sa vodič podrobil dychovej skúške s pozitívnym výsledkom 1,76 mg/l (3,67 promile) alkoholu vo vydychovanom vzduchu. Policajti obvinenému mužovi obmedzili osobnú slobodu a zadržali vodičský preukaz,“ uviedla hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline Gabriela Kremeňová.


Mužovi z Liptova momentálne hrozí obvinenie za prečin ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. Vyšetrovateľ predložil prokurátorovi spis zo skráteného vyšetrovania, v ktorom navrhuje podanie obžaloby na nezodpovedného vodiča.

„Polícia apeluje na vodičov, aby jazdou pod vplyvom alkoholu neohrozovali svoj život a životy ostatných účastníkov cestnej premávky. Každý by mal začať od seba, teda uvedomiť si, že kombinácia alkohol a šoférovanie nikdy nie je správne riešenie,“ opakuje Gabriela Kremeňová všetkým účastníkom cestnej premávky.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu