Dnes sa začína rokovanie NR SR o reforme súdnej mapy, rozhodovať bude aj o zachovaní Okresného súdu v Dolnom Kubíne


Foto: Dnes sa začína rokovanie NR SR o reforme súdnej mapy, rozhodovať bude aj o zachovaní Okresného súdu v Dolnom Kubíne Foto: Facebook/Ján Prílepok - primátor mesta Dolný Kubín

Poslanci Žilinského samosprávneho kraja podporili návrh na zachovanie Okresného súdu v Dolnom Kubíne. Definitívne rozhodnutie však urobia poslanci národnej rady v Bratislave

Ministerstvo spravodlivosti ho vo svojom návrhu Súdnej mapy takisto navrhlo zachovať. 

Okresný súd v Dolnom Kubíne dosahuje podľa slov primátora mesta Jána Prílepka výborné výsledky a je kompletne zrekonštruovaný, preto nebude potrebovať obrovské investície z plánu obnovy.


„Všetci poznáme medializované zábery nevyhovujúcich priestorov v budovách súdov po celom Slovensku. Ten Dolnokubínsky naopak vyzerá ako z reklamy na justíciu 21. storočia,”

Napriek tomu je jeho budúcnosť na súdnej mape neistá. „Žiaľ, niektorí poslanci NRSR podmieňujú podporu zmien v justícii zmenami v mape podľa osobných preferencií,” dodal Prílepok. 

Návrh súdnej mapy sa presunul na ďalšiu riadnu schôdzu Národnej rady, ktorá sa má začať dnes 26. apríla 2022. O zachovaní Okresného súdu v Dolnom Kubíne sa teda rozhodne už v najbližších dňoch.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu