Neznámy muž poškodzuje v centre Žiliny novovysadené stromy, používa pri tom pílku a stoličku


Foto: Neznámy muž poškodzuje v centre Žiliny novovysadené stromy, používa pri tom pílku a stoličku

Obyvatelia Moyzesovej ulice v centre Žiliny bojujú s kurióznym problémom. Starší muž vo večerných hodinách poškodzuje koruny a kmene stromov. Ide pritom o stromy, ktoré boli vysadené v období uplynulých dvoch rokov.

Neznámy muž pravdepodobne na ulici býva, keďže si so sebou nosí pílku aj stoličku. Postupnými krokmi takto zničil už dva stromy, pričom jeho vyčíňanie podľa obyvateľov pokračuje ďalej.

„Starší pán, asi 65 rokov, od utorka po troche každý deň odpiluje stromy a dnes ráno tam už jeden z nich nebol. Predpokladám, že dnes padne za obeť druhý strom. Bolo to nahlásené mestskej polícii,“ spresnila jedna z obyvateliek ulice.


Napriek tomu, že žilinská mestská polícia udalosť eviduje, záškodník vyčíňa aj naďalej. Ľudia sa obávajú, že takto postupne odpíli aj ďalšie stromy. Žilinčania vnímajú zásahy do zelene veľmi citlivo. Aktivita neznámeho pána preto viacerých veľmi hnevá.

„Hliadkou na Moyzesovej ulici boli na základe oznamu zistené dva poškodené novovysadené stromy. Skutok bol zadokumentovaný a vo veci je vedené objasňovanie pre rozhodnutie správneho orgánu,“ spresňuje Mestská polícia Žilina na sociálnej sieti.

Ľuďom žijúcim na Moyzesovej ulici zostáva len dúfať, že muž nebude ďalej páchať škody na verejnej zeleni, prípadne, že sa polícii podarí ho čo najskôr identifikovať a zastaviť.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu