Mladí hádzanári zo žilinského klubu Slovan Malá Fatra na turnaji v Prahe prekvapili svojich trénerov


Foto: Mladí hádzanári zo žilinského klubu Slovan Malá Fatra na turnaji v Prahe prekvapili svojich trénerov Foto: Slovan Malá Fatra

Chlapci a dievčatá zo žilinského hádzanárskeho klubu Slovan Malá Fatra sa počas veľkonočných sviatkov zúčastnili medzinárodného mládežníckeho turnaja, z ktorého si priniesli množstvo skúseností a zážitkov. Mladí hádzanári a hádzanárky svojich trénerov príjemne prekvapili výbornými výsledkami.

Hádzanársky turnaj Prague Handball Cup 2022 prebiehal od 14. do 18. apríla v Prahe. Klub Slovan Malá Fatra nasadil tri tímy v kategóriách mladší žiaci, starší žiaci a staršie žiačky. Chlapci odohrali 6 zápasov proti silným zahraničným súperom, ktorých síce nedokázali poraziť, ale získali množstvo cenných skúseností.

„Naše družstvo sa stmelilo, naučilo sa bojovať, nabralo nenahraditeľné skúsenosti, videli sme hrať tie najlepšie európske športové hádzanárske akadémie, čo je pre chlapcov veľká motivácia do ďalšej práce,“ uviedol tréner starších žiakov Jozef Horka.


Dievčatám z kategórie starších žiačok sa na turnaji darilo o niečo lepšie. V prvotných zápasoch sa im podarilo získať 8 bodov za dve víťazstvá a dve remízy so zahraničnými tímami. Postúpili preto do hlavnej A fázy turnaja, kde jeden tím porazili, no následne utrpeli drvivú prehru, ktorá ich vyradila ešte pred štvrťfinále.

„Do Prahy sme cestovali prvýkrát a s nohami na zemi. Keďže náš tím sa skladá z väčšej polovice z dievčat, ktoré sú ešte vekom mladšie žiačky, nemali sme príliš veľké očakávania. Na turnaji v našej kategórii bolo 49 tímov z Európy. Konečné umiestnenie a náš výkon však predčil naše očakávania,“ zhodnotila výkon hádzanárok trénerka Renáta Bartková.

Žilinských hádzanárov prišli podporiť nielen rodičia, ale aj príbuzní, priatelia a členovia ďalších tímov. Tréneri klubu Slovan Malá Fatra dúfajú, že o rok by mladé tímy mohli s novými skúsenosťami zabojovať aj o medaily.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu