Z nevinnej stávky sa vyvinulo charitatívne podujatie Barlatón, ktoré pomáha rodinám s hendikepovanými deťmi


Foto: Z nevinnej stávky sa vyvinulo charitatívne podujatie Barlatón, ktoré pomáha rodinám s hendikepovanými deťmi Foto: Facebook/Žilinský Samosprávny Kraj

Komunitná nadácia Liptov organizuje už 12. ročník charitatívneho podujatia Barlatón. Už slovná hračka ukrytá v jeho názve naznačuje, že pôjde o neobyčajné športové podujatie a neobyčajné športové výkony.

Prvý krát sa na ňom v roku 2010 podieľali dvaja Liptáci - Ivan Šobáň a Dalibor Novotný, ktorí v rámci stávky prešli na barlách približne 10 kilometrov z Liptovského Hrádku do Liptovského Mikuláša.

Dnes sú obaja hendikepovaní športovci už páni v rokoch a vďaka iniciatíve a projektom Komunitnej nadácie Liptov, vybavení profi strojmi, na ktorých podávajú skutočne neskutočné športové výkony.  

Z nevinnej stávky sa stalo športové podujatie s ambíciou pomáhať rodinám s hendikepovanými deťmi z liptovského regiónu. 


Preto ak radi športujete zároveň radi pomáhate iným, Barlatón je pre vás určite to správne podujatie. Registrácia naň je už spustená a prihlásiť sa môžete na tomto odkaze

Podujatie sa uskutoční v dvoch verziách. V reálnej podobe sa akcia bude konať 28. mája. Zúčastnení budú štartovať v Okoličnom a končiť v obci Podtureň, spoločne tak absolvujú takmer 8 kilometrov. 

Druhá virtuálna verzia akcie sa bude konať počas celého mája prakticky kdekoľvek. Touto formou môžu ľudia, ktorým čas, zdravie alebo iné okolnosti nedovoľujú zúčastniť sa na reálnom Barlatóne podporiť tých, ktorí to najviac potrebujú.

Štartovné bude venované rodinám s hendikepovanými deťmi.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu