V Žiline a jej častiach prebehne posledný týždeň zberu objemného odpadu. Zároveň sa zbiera aj zelený odpad


Foto: V Žiline a jej častiach prebehne posledný týždeň zberu objemného odpadu. Zároveň sa zbiera aj zelený odpad Foto: ilustračné

Mesto Žilina pripomína posledný týždeň jarného zberu objemného odpadu v mestských častiach Staré mesto, Malá Praha, Rosinky a Trnové v dátumoch od 19. do 24. apríla. 

V ostatných mestských častiach už zber prebehol počas apríla. O miestach, kde budú kontajnery umiestnené sa môžete dozvedieť na tomto odkaze, alebo nižšie na obrázku. 

Do veľkokapacitných kontajnerov môžu obyvatelia nosiť veci ako kočíky, oblečenie, matrace, koberce, podlahoviny, alebo bytové jadrá. 

Mesto upozorňuje, že do kontajnerov nepatrí žiaden elektroodpad, zelený odpad zo záhrad, pneumatiky, drobný stavebný odpad, farby, riedidlá a obaly z nebezpečných látok. 


Takýto odpad je možné bezplatne odovzdať do zberného dvora na Jánošíkovej ulici a do zberného dvora v Považskom Chlmci v pracovné dni od 10.00 do 18.00 a v sobotu od 8.00 do 12.00. 

Výnimkou je zelený odpad, ktorý je možné odovzdať iba do zberného dvora v Považskom Chlmci a pneumatiky, ktoré sa odovzdávajú iba do pneuservisov, alebo distribútorom pneumatík.

Biologicky rozložiteľný odpad je tiež možné odovzdať do pristavených zberných nádob do pondelka 25. apríla. Viac informácií o miestach umiestnenia je dostupných na stránke mesta.

Rozpisy presných miest s veľkokapacitnými kontajnermi. Zdroj - mesto Žilina



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu