Vo štvrtok 21. apríla sa uskutoční prírodovedecká prechádzka pri Straníku s botaničkou Považského múzea


Foto: Vo štvrtok 21. apríla sa uskutoční prírodovedecká prechádzka pri Straníku s botaničkou Považského múzea Foto: Považské múzeum

Považské múzeum pozýva všetkých milovníkov živej prírody na prírodovedeckú prechádzku v okolí Straníka pri Žiline, ktorá sa bude konať 21. apríla. Záujemcov bude sprevádzať botanička Květa Kicková, od ktorej sa môžete dozvedieť množstvo zaujímavých informácií o lokálnych bylinách a stromoch. Výlet je určený pre všetky vekové kategórie, jedinou podmienkou je pevná obuv.

Počas nenáročnej prechádzky rozkvitnutými lúkami a lesmi bude odborníčka Považského múzea hovoriť o viac či menej známych druhoch jarných rastlín. Dôležitou súčasťou programu bude aj vysvetlenie využívania divých rastlín pri varení či dochucovaní jedál.

„Jarné mesiace sú bohaté na šťavnaté výhonky, púčiky a mladé listy, ktorými sa dá spestriť veľké množstvo každodenných pokrmov. Kvety prvosienky, hluchavky alebo ďateliny, vňať a mladé listy žerušnice, kostihoja, chmeľu alebo kozonohy sú týmto vyhľadávaným obohatením, ktoré môžete spoznať a naučiť sa,“ priblížila botanička Považského múzea Květa Kicková.

Pokiaľ máte záujem zúčastniť sa botanickej prechádzky, môžete sa prihlásiť na emailovej adrese kickova@pmza.sk alebo na telefónnom čísle 0917 868 520. Cena vstupného je 1 euro za dospelú osobu, deti sa môžu prechádzky zúčastniť zadarmo. Samotný výlet bude začínať 21. apríla o 16:00 hod. v Zástraní a mal by trvať približne dve hodiny.


Miesto: Zástranie
Dátum: 21.04.2022 - 16:00



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu