V Rajeckých Tepliciach pribudol pumptrack pre cyklistov, ihrisko na plážový volejbal a oddychová zóna


Foto: V Rajeckých Tepliciach pribudol pumptrack pre cyklistov, ihrisko na plážový volejbal a oddychová zóna Foto: Facebook/Susedia spod Skaliek

V Rajeckých Tepliciach pribudli nové možnosti aktívneho trávenia voľného času. V príspevku na sociálnej sieti o tom informovalo občianske združenie Susedia spod Skaliek, ktoré už niekoľko rokov organizuje rôzne spoločenské akcie pre obyvateľov Rajeckých Teplíc.

V posledných mesiacoch sa občianskemu združeniu podarilo dobudovať novú cyklistickú dráhu - takzvaný pumptrack, ihrisko na plážový volejbal a oddychovú zónu s prístreškom, v ktorom je možné zavesiť aj hojdaciu sieť.

„Školák sa mení na perfektné športovisko pre rôzne vekové kategórie, ktoré Rajecké Teplice už dlho potrebovali. Ešte nás čakajú finálne úpravy, ale čoskoro sa určite uvidíme na otváracom ceremoniáli,“ uviedlo v príspevku OZ Susedia spod Skaliek.

Na vybudovaní pumptracku spolupracovali mnohí dobrovoľníci, bicyklisti z Dirt Park Rajecké Teplice, Oblastná organizácia cestovného ruchu Rajecká dolina, tím VeloProjekt a spoločnosť Dextrade Žilina, s.r.o. Financie na realizáciu tohto projektu čerpali Susedia spod Skaliek z grantu Ministerstva investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie Slovenskej republiky.

„Keď sme získali grant od Ministerstva investícii, regionálneho rozvoja a informatizácie, zdalo sa nám to na nás trochu veľké sústo, byrokraticky a najmä časovo… Ale zvládli sme to,“ dodalo občianske združenie.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu