Cyklotrasu v Liptovskom Mikuláši predĺžili o necelý kilometer. Výstavba trvala 11 mesiacov a stála 400-tisíc eur


Foto: Cyklotrasu v Liptovskom Mikuláši predĺžili o necelý kilometer. Výstavba trvala 11 mesiacov a stála 400-tisíc eur Foto: FB/Mesto Liptovský Mikuláš

Cyklotrasu v Liptovskom Mikuláši predĺžili o jeden kilometer. Úsek, ktorý otvorili, prepája mesto s mestskou časťou Liptovská Ondrášová. Cesta taktiež vedie cez nedostupný lužný les. Informovali o tom na sociálnej sieti.

„Je to jeden z najkrajších úsekov už existujúceho cyklochodníka, ktorý má spolu s vnútromestskými cyklotrasami dĺžku bezmála desať kilometrov. Okrem cyklistov bude slúžiť aj chodcom a korčuliarom. V zime ho môžu využiť aj bežkári,“ uviedol primátor mesta Ján Blcháč s tým, že rozšírenie má aj bezpečnostný význam. „Cyklisti z Liptovskej Ondrašovej smerujúci do mesta budú na cyklochodník odkláňaní od hlavnej cesty, ktorá je predovšetkým v letných mesiacoch frekventovaná a dochádza tam ku kolíznym situáciám,“ dodal.

Chodník nadväzuje na časť, ktorá mala svoje ukončenie za areálom Liptovskej vodárenskej spoločnosti, ďalej pokračuje po hrádzi Váhu, popod železničný most, za mostom zabočuje doprava cez les a v Liptovskej Ondrašovej sa pripája na Matuškovu ulicu.

S možnosťou vzostupu hladiny vody a zaplavenia chodníka sa počíta, preto je podjazd riešený tak, aby nedošlo k jeho poškodeniu. Dĺžka novovybudovaného úseku je 837 metrov. Realizácia trvala 11 mesiacov, dielo skolaudovali v marci tohto roku. Financie na výstavbu mesto získalo z dotácie ministerstva dopravy. Celkové náklady na výstavbu predstavovali 400-tisíc eur, z rozpočtu mesta išlo 20-tisíc eur.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu