Spoznávať históriu sa dá aj hravou formou, v Liptovskom múzeu ponúkajú vzdelávací program o praveku a Keltoch


Foto: Spoznávať históriu sa dá aj hravou formou, v Liptovskom múzeu ponúkajú vzdelávací program o praveku a Keltoch Foto: Facebook/Liptovské múzeum

Výučba dejepisu a histórie nemusí byť vždy len o memorovaní faktov, učiť sa dá aj zábavnou a interaktívnou formou.

V Liptovskom múzeu v Ružomberku aktuálne máte možnosť zúčastniť sa vzdelávacieho programu “Po stopách dávnej minulosti”,  kde sa dozviete zaujímavé poznatky z histórie od praveku až po Keltov.

Vzdelávací program je súčasťou ponuky programov Jar v múzeu, ktorý v piatok 8. apríla 2022 o 9:00 a o 10:30 hod. navštívili žiaci piateho ročníka ZŠ v Žaškove.

Počas komentovanej prehliadky expozície najstaršieho obdobia v dejinách ľudstva  a včasnej doby dejinnej si niekoľko detí z obidvoch skupín vyprobovalo repliku diadému,  vyskúšali si mletie na žarnove a replikou kosteného noža sa pokúsili pokrájať ovocie.


Formou kvízu zodpovedali otázky týkajúce sa života Keltov a následne sa preniesli do pradávnych dôb, aby si vyskúšali niekoľko starých remesiel, ako napríklad ručnú výrobu keramiky, prišívanie puklíc na kožený pás, prácu s drôtom pri zhotovení drobných šperkov, ručné tkanie na rámiku a zhotovenie odtlačkov keltských mincí technikou frotáž. 

Aj takéto kreatívne aktivity môžu žiakom pomôcť pripomenúť si dobu, v ktorej sa jednotlivé činnosti praktizovali, a odnesú si tak množstvo poznatkov, ktoré môžu využiť v ďalšom vzdelávaní. 



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu