V Žiline vznikne nová relaxačno-oddychová zóna, dobrovoľníci premenia ďalšie smetisko na park


Foto: V Žiline vznikne nová relaxačno-oddychová zóna, dobrovoľníci premenia ďalšie smetisko na park Foto: Patrik Groma

V lokalite na Hruštinách pri stanici technickej kontroly (STK)  v Žiline, nazývanej aj Šibenice, chcú dobrovoľníci na bývalom smetisku vybudovať nový park. Na týchto aktivitách sa zúčastnilo takmer 200 dobrovoľníkov, ktorí aktuálne pracujú na odstraňovaní skládky.

Životnému prostrediu sa snažia pomôcť aj tak, že vyzbieraný odpad separujú na jednotlivé zložky. „Uplynulý týždeň sme sa zamerali na likvidáciu rokmi nahromadených odpadkov, poctivo sme ich triedili, aby sme dali nepotrebným veciam zaťažujúcim prírodu po recyklácii ďalšiu šancu. Prosili sme o pomoc aj mesto, aby nám poskytlo kontajnery, ale naša žiadosť zostala nevypočutá.“ hovorí mestský poslanec Patrik Groma.

Dobrovoľníkom však pomohli ochotní ľudia. Občianske združenie Nobis Prospere sa aktívne podieľa na zveľaďovaní okolia kaplnky na Hruštinách, ktoré bude súčasťou i budúceho parku.

Združenie požiadalo žilinské mestské zastupiteľstvo o prenájom tohto dlhodobo zanedbaného pozemku. Poslanci budú o žiadosti rokovať 25. apríla 2022, jednotlivé mestské komisie s prenájmom už súhlasili.

Mapa budúceho parku Hruštiny



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu