Mimoriadne úspešná zbierka pre Ukrajinu: Do Campu Žilina boli doručené prostriedky za viac ako 40-tisíc eur


Foto: Mimoriadne úspešná zbierka pre Ukrajinu: Do Campu Žilina boli doručené prostriedky za viac ako 40-tisíc eur Foto: Facebook/Linda Kopecka

Do Campu Žilina boli tento týždeň doručené potraviny a hygienické prostriedky v hodnote 35-tisíc eur. V pondelok 11. apríla bude na účet Campu prevedených 5 500 eur z finančnej zbierky.

Zbierku zorganizovali medzi priateľmi, rodinou a kolegami vo Švédsku pani Jana Kopecka Brodszki a jej partner Markus Wessner Fd Einarsson a všetkých zaskočila svojim mimoriadnym úspechom. 

Množstvo ľudí prispelo do zbierky hygienickými potrebami, jedlom, oblečením či finančným príspevkom. Vlnu solidarity prejavilo mnoho švédskych podnikov, ktoré podporili zbierku svojim tovarom, rovnako aj špedičná spoločnosť, ktorá zabezpečila prepravu zo Švédska na Slovensko za mimoriadne výhodných podmienok. 


„Chcela by som všetkým darcom zo srdca poďakovať za túto neskutočnú vlnu solidarity nielen s ťažko skúšanými ľuďmi z Ukrajiny, ale aj s obetavými ľuďmi na Slovensku, ktorí im poskytujú útočisko, venujú svoj čas a energiu.” píše na sociálnej sieti spoluorganizátorka Linda Kopecká.

Camp Žilina je priestor pre dočasné ubytovanie utečencov z Ukrajiny. Vyzbierané finančné prostriedky budú smerovať tam, kde to bude v rámci pomoci Ukrajine najviac potrebné.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu