Slovenskí záchranári sa na Medzinárodných pretekoch horských služieb umiestnili na 5. mieste


Foto: Slovenskí záchranári sa na Medzinárodných pretekoch horských služieb umiestnili na 5. mieste Foto: Horská záchranná služba/Ján Kostík

V dňoch 7. až 8. apríla 2022 sa v lyžiarskom stredisku Špindlerův Mlýn v Krkonošiach konali medzinárodné preteky horských služieb. Horskú záchrannú službu (HZS) reprezentovala dvojica príslušníkov, kpt. Bc. Tomáš Kúcik z Oblastného strediska HZS Západné Tatry a nprap. Bc. Rudolf Golec z Oblastného strediska HZS Vysoké Tatry.

V prvý deň súťaže záchranári absolvovali terénnu etapu v dĺžke 18 kilometrov a s prevýšením 1100 výškových metrov, ktorej súčasťou bola aj časová etapa a slalom. Druhý deň boli na programe samotstatné zjazdy, ako aj transport zraneného lyžiara na saniach Akija a jeho následné ošetrenie.

Na štart sa postavilo celkovo 18 družstiev. Naši reprezentanti sa prvý deň súťaže umiestnili na 4. mieste a druhý deň na 7. mieste. Po sčítaní oboch dní slovenskí horskí záchranári obsadili 5. miesto a zároveň boli   pri vyhlasovaní výsledkov ocenení za najlepšie zdravotné ošetrenie súťaže.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu