VIDEO: Do fontány v areáli žilinskej nemocnice dnes pribudlo 62 jazierkových karasov


Foto: VIDEO: Do fontány v areáli žilinskej nemocnice dnes pribudlo 62 jazierkových karasov

Fakultná nemocnica s poliklinikou (FNsP) v Žiline vrátila aj tento rok do fontány pri hlavnej budove polikliniky rybičky. Jazierkové karasy sú vo fontáne umiestnené už ôsmy rok po sebe. Ide pritom o iniciatívu pána Kováčika, ktorý sa o ne stará.

„Z vlastnej iniciatívy sa o našich vodných susedov stará niekoľko rokov a vo fontáne nájdete dokonca aj takých rybích parťákov, ktorí sú tu s nami už celých osem rokov,“ uvádza nemocnica na sociálnej sieti.

Momentálne vo vode pláva 62 kusov, ktoré cez zimu odpočívali v špeciálnej nádrži. Od dnešného dňa už budú robiť radosť deťom, dospelým, pacientom, návštevníkom a všetkým, ktorí to potrebujú v ich náročných chvíľach.


„Dôrazne však prosíme návštevníkov, aby rybičky nekŕmili, nehádzali k nim kamienky ani iné predmety, rybičky sa nesnažili chytiť a veľmi prosíme, ani si ich odniesť domov,“ dodáva FNsP Žilina, ktorá zároveň upozorňuje, že voda nie je pitná a neslúži ani na umývanie rúk alebo iných končatín.

Do fontány je zakázané pridávať ďalšie rybičky. V minulosti takto mnohí neželaní darcovia spôsobili problémy, ktoré skončili pre časť populácie nezvratne.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu