Radoľský most bude rekonštruovaný v troch etapách, prvá začne už v pondelok 11. apríla


Foto: Radoľský most bude rekonštruovaný v troch etapách, prvá začne už v pondelok 11. apríla Foto: Facebook/Jozef MOZOL

Minulý mesiac sme informovali o plánovanej rekonštrukcii Radoľského mosta medzi Žilinou a Čadcou, ktorá by mala na niekoľko mesiacov obmedziť dopravu na tejto frekventovanej trase. Poradca ministra dopravy pre región Kysuce Jozef Mozol prisľúbil, že o začiatku prác bude informovať. Svoj sľub splnil v stredu 6. apríla príspevkom na sociálnej sieti. Informácie o presnejších termínoch a plánoch rekonštrukcie zároveň zverejnil aj primátor Kysuckého Nového Mesta.

Prvá, prípravná fáza rekonštrukcie by mala podľa starostu trvať od 11. apríla do 2. mája. Počas tejto etapy bude vybudovaná obchádzková trasa, ktorá bude využívaná v neskorších fázach rekonštrukcie. Prvý mesiac by mal byť Radoľský most prejazdný v oboch smeroch.

„V tomto období sa bude pripravovať obchádzková trasa, ktorou budú počas rekonštrukcie jazdiť vodiči od Žiliny smerom na Čadcu. Ide o vedľajšiu cestu (tzv. bypass), ktorou sa vodiči smerujúci z Radole do Čadce napájajú na hlavnú cestu. Pravdepodobne v strede budúceho týždňa bude prebiehať betonáž v rámci budovania obchádzkovej trasy, preto vás chcem požiadať o zvýšenú pozornosť za volantom,“ informoval Jozef Mozol.


Druhá fáza rekonštrukcie by mala začať 2. mája a trvať až do ukončenia prác v jazdnom pruhu smerom zo Žiliny do Čadce. Prejazdný ostane pruh smerom na Žilinu, vodiči smerujúci do Čadce využijú krátku obchádzkovú trasu vybudovanú v predošlej etape.

Doprava smerujúca na Čadcu bude odklonená na rovnakú obchádzkovú trasu aj počas tretej fázy rekonštrukcie. Vozidlá, ktoré pôjdu do Žiliny, v tejto etape využijú opravenú časť pôvodného mosta. Posledná fáza rekonštrukcie by mala byť podľa Mariána Mihaldu, primátora Kysuckého Nového Mesta, ukončená 30. novembra.

Most Radoľa sa nachádza v kategórii 6, čo znamená veľmi zlý stav. V kategórii 7 sa už mosty zatvárajú, čo si v tomto prípade neviem ani predstaviť. Všetci si uvedomujeme, aký dôležitý pre dopravu tento most je. Rekonštrukcia je viac ako potrebná a aj keď nás čaká náročné obdobie, verím že to zvládneme,“ dodal poradca ministra dopravy v príspevku.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu