Obyvatelia Žiliny počuli výbuch v okolí Vlčiniec, polícia vyslala na miesto všetky hliadky a situáciu preverila


Foto: Obyvatelia Žiliny počuli výbuch v okolí Vlčiniec, polícia vyslala na miesto všetky hliadky a situáciu preverila Foto: ilustračné

Vo večerných hodinách 4. apríla (pondelok) bol na sociálnej sieti uverejnený príspevok, ktorý hovoril o výbuchu v okolí žilinského sídliska Vlčince. O krátku chvíľu boli pridané komentáre od ďalších obyvateľov, ktorí informáciu potvrdili.

Viacerí komentujúci sa vyjadrili, že počuli aj alarmy a videli záblesky: „Aj ja som to počula a aj videla riadny záblesk,“ uviedla jedna z komentujúcich. Po tom, ako nás čitatelia o situácii informovali, sme oslovili políciu v Žiline o poskytnutie informácií týkajúcich sa údajného výbuchu. 

Hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline Gabriela Kremeňová však uviedla, že na mieste neboli zistené žiadne skutočnosti, ktoré by nasvedčovali tomu, že k výbuchu došlo.

„V noci z pondelka (4. apríla ) na utorok (5. apríla)  sme prijali na linku 158 oznámenie, že na sídlisku Vlčince v Žiline malo dôjsť k výbuchu.  Okamžite po prijatí oznámenia boli na miesto vyslané všetky dostupné  policajné hliadky. Po preverení oznámenia, policajné hliadky nezistili skutočnosti, ktoré by nasvedčovali tomu, že došlo k protiprávnemu konaniu,“ doplnila Kremeňová.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu