AKTUÁLNE: Pri Tepličke nad Váhom prebieha nočná výstavba mosta ponad hlavnú železničnú trať


Prihláste sa na odber Žilinak.sk na  

V meste Žilina aktuálne prebieha realizácia modernizácie železničného uzla, ktorej cena je viac ako 323 miliónov eur. Stavebné združenie postupne vybuduje infraštruktúru dlhú viac než 16 kilometrov. Realizovaná stavba má dĺžku približne 14 kilometrov v smere východ - západ a 2,3 kilometra v smere sever - juh.

Za účelom zvýšenia rýchlosti na železničnej trati až na 160 km/h je potrebné vybudovať mimoúrovňové križovatky s cestnými komunikáciami. Jedna takáto bude aj na trase k Terminálu Žilina, ktorý sídli pri Tepličke nad Váhom.

Nová cesta povedie ponad frekventovanú železničnú trať a plynule sa napojí na pôvodnú trasu. Slúžiť bude predovšetkým nákladnej automobilovej doprave smerujúcej do prekladiska. V súčasnosti vedie prístupová cesta cez železničné priecestie na frekventovanej trati.


Vzhľadom na vysokú frekventovanosť železničnej trate Žilina - Košice musia práce prebiehať v nočných hodinách. Prechádzajúce vlaky sú odklonené cez trať slúžiacu automobilke KIA. V blízkosti staveniska čaká niekoľko kamiónov prevážajúcich nosníky. Tie sú za pomoci žeriavu umiestňované nad trať.

Galéria: 14 fotiek



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu