Tragédia v Baumaxe - polícia obvinila zamestnanca, ktorý drevo vyložil


Foto: Tragédia v Baumaxe - polícia obvinila zamestnanca, ktorý drevo vyložil Foto: cas.sk

Dnes padlo prvé obvinenie vo veci tragickej smrti trojročného chlapčeka v žilinskom obchodnom dome Baumax. Po necelých dvoch mesiacoch ide o posun vo vyšetrovaní, prvotnú nehodu vyšetroval štvorčlenný tím inšpekcie. Neskôr vec prevzala do svojich rúk polícia a tá obvinila zamestnanca Baumaxu, ktorý mal v daný deň drevený materiál do regálu vyložiť. Podľa všetkého spôsobilo nehodu navlhnutie pásky, ktorá držala drevený materiál pohromade. Pod vplyvom tlaku sa pretrhla.

Išlo o detskú stavebnú vežu s príslušenstvom

To, že sa chlapec pohyboval v obchode medzi stavebninami, vyvolalo pochybnosti o vhodnosti takéhoto pohybu detí. Nešťastie však zapríčinil pád detskej veže s príslušenstvom. “Vo veci tragickej smrti trojročného chlapčeka z Oravy, na ktorého 10.mája v obedňajších hodinách v obchodnom centre v Žiline spadol z výšky 4,8 metra opáskovaný drevený materiál – demontovaná drevená detská veža s príslušenstvom, vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva PZ v Žiline vzniesol obvinenie. Z prečinu usmrtenia v uplynulých dňoch obvinil 45 ročného muža, ktorý v mal v uvedený deň drevený materiál do kovových regálov vyložiť,” uviedol policajný hovorca Radko Moravčík.

Ak mu dokážu vinu, môže ísť zamestnanec za mreže až na 3 roky, v prípade zatiaľ nepadlo žiadne iné obvinenie. “Vyšetrovanie naďavšak zaprílej pokračuje vykonávaním ďalších procesných úkonov, okrem iného bude vypracovaný aj znalecký posudok z oblasti bezpečnosti práce. Ak sa obvinenému mužovi preukáže vina, hrozí mu trest odňatia slobody až na tri roky,” dodal Moravčík


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: PZ SR