Bonsaj ukradnutý spred motorestu v Strečne objavila polícia u zlodeja kolobežky, údajne ho našiel pri ceste


Foto: Bonsaj ukradnutý spred motorestu v Strečne objavila polícia u zlodeja kolobežky, údajne ho našiel pri ceste Foto: Facebook/Motorest Non Stop Strečno

Bonsaj, ktorý bol nedávno ukradnutý spred motorestu v obci Strečno, našla policajná hliadka v kufri osobného auta. Informuje o tom sám majiteľ v príspevku na sociálnej sieti, v skupine HAKA - hľadá sa auto, krádeže automobilov.

S dobrou správou sa ozvali žilinskí policajti vo štvrtok 31. marca. Tí pôvodne číhali na zlodeja kolobežky zaparkovanej pred nemocnicou a pri jeho dolapení v kufri auta našli aj okrasný strom.

Podľa majiteľa však nemá polícia mužovi ako dokázať, že bonsaj ukradol práve on. Muž tvrdí, že bonsaj našiel pri ceste ku pivárni a na kamerovom zázname nie sú zlodeji rozpoznateľní, nakoľko mali na sebe pri krádeži kapucne a rúška.

Majiteľ napriek tomu ďakuje polícii za pomoc pri nájdení ukradnutej veci a vo  svojom facebookovom statuse zdôrazňuje, že policajti vedeli koho kontaktovať aj vďaka zdieľaniu krádeže na sociálnych sieťach. Okrem iného malo napomôcť aj udržiavanie kontaktu s políciou.


Ak mi tu zmizne čo i len púpava, vieme kam ísť zaklopkať. Takže ešte raz policajtom zo Žiliny potlesk,” napísal majiteľ na Facebook. Bonsaj ukradli zlodeji ešte v pondelok 21. marca v skorých ranných hodinách z ostrovčeka v jazierku. Zlodeji prišli až na troch autách a pri krádeži stromu vytrhli pár korienkov, čo môže podľa majiteľa ohroziť jeho životnosť. 

Obyvatelia v Žiline a okolitých obciach zaznamenali v poslednom čase viacero krádeží stromčekov. Muža pri čine zachytili súkromné bezpečnostné kamery v mestskej časti Bôrik a v obci Rosina. Pravdepodobne ide v oboch prípadoch o toho istého páchateľa, nakoľko bolo na kamerových záznamoch zachytené to isté auto - čierny Volkswagen.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu