Estakáda v Martine je úplne uzatvorená až do septembra


Foto: Estakáda v Martine je úplne uzatvorená až do septembra

Až 30 000 vozidiel prejde denne po obchvate, ktorý polícia uzatvorila z dôvodu plánovanej rekonštrukcie cesty a mostných objektov. Premávka bude najbližšie mesiace presmerovaná cez centrum mesta, celý stav bude trvať až do konca novembra. V prvej fáze budú do 30. septembra 2015 úplne uzatvorené mostné objekty od križovatky I/65D s Robotníckou ulicou po križovatku s ulicou Mládeže – takzvaná „ESTAKÁDA“ a tiež od križovatky I/65D s odbočkou na sídlisko Záturčie po napojenia na cestu I/18 vo všetkých smeroch.

Spolu sedemkilometrový úsek okolo Martina slúži ako dôležitý dopravný uzol smerom do Banskej Bystrice, Kremnice alebo na Hornú Nitru. Úplna uzávierka bola preto citlivou záležitosťou, nakoniec zvíťazila požiadavka cestárov a úsek bude kompletne uzatvorený. „Celková uzávierka je nutná z dôvodu urýchlenia prác,“ spresnila hovorkyňa Inžinierskych stavieb Košice Katarína Žanony.

Čiastočná uzávierka bude pokračovať do novembra

Po skončení úplnej uzávery bude vodičov čakať ešte čiastočná uzávera cesty I/65D, ktorá bude podľa vyjadrení polície trvať do 30. novembra 2015. Počas rekonštrukcie a úplnej uzávery povedie doprava po obchádzkovej trase, prevažne hlavnými cestnými ťahmi cez centrum Martina. “Následkom obchádzky dôjde k zhusteniu premávky, budú obmedzené výjazdy z miestnych komunikácií a dôjde k zmene organizácie dopravy na viacerých miestach. V najkritickejších úsekoch budú premávku riadiť a usmerňovať policajti,” uviedla policajná hovorkyňa Jana Balogová.

Vodičov žiadame najmä o trpezlivosť, rešpektovanie pokynov polície a dočasného dopravného značenia, zdôraznila krajská policajná hovorkyňa.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: KR PZ