MŠK Žilina sa už dnes predstaví v Belfaste, Guľa očakáva víťazstvo


Foto: MŠK Žilina sa už dnes predstaví v Belfaste, Guľa očakáva víťazstvo Foto: Facebook MŠK Žilina

Vicemajster Slovenskej ligy sa dnes predstaví na pôde 23 násobného severoírskeho majstra FC Glentoran. Úradujúci víťaz Severoírskeho pohára z Belfastu predvádza typicky ostrovný futbal, v ktorom nechýba agresia, dôraz a nakopávané lopty. Žilinčania sa pred zápasom zúčastnili sústredenia v slovinskom Zreče. Aj vďaka kvalitnej príprave pomýšľa žilinský celok na víťazstvo.

Chýbať bude Piaček, Guľa je s prípravou spokojný

V nominácii na dnešný zápas chýba opora zadných radov - stopér Jozef Piaček. Tréner MŠK Žilina Adrián Guľa však verí v úspešný štart v Európskej lige, pochvaľuje si aj spomínané sústredenie v Zreče. “Splnilo najvyššie parametre a kritériá nielen z pohľadu kvalitných plôch a hotelových kapacít a regenerácie, ale aj z pohľadu kvality súperov. Pre našich chlapcov bola veľmi dobrá previerka konfrontácia s Olimpijou Ľubľana (2:1), moji zverenci hrali na víťazstvo a aj ho dosiahli. Vrcholom sústredenia bol súboj s renomovaným súperom Dinamom Záhreb (1:1) v Murskej Sobote. Na vlastnej koži sme zažili vysoký európsky štandard, možno až nadštandard v jednotlivých úrovniach hry. Pre nás to bol vrchol letnej prípravy. Verím, že nás najmä tento duel pripravil nielen na vystúpenie v lige, ale aj v pohárovej Európe - najbližšie už na FC Glentoran,” uvádza oficiálny web MŠK Žilina slová Adriána Guľu.

Vyjadrenie pred dnešným zápasom od Adriána Guľu

Ten je spokojný aj s plnením povinností zo strany jednotlivých hráčov. “Som rád, že chlapci perfektne pristupujú k svojim povinnostiam, a to nielen v tréningovom procese, no i herným prejavom na trávniku,” dodáva Guľa. Pripomenieme, že odvetný súboj sa uskutoční 9. júla o 19.30 h v Žiline.

 


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: mskzilina