Kamera zachytila dvoch ľudí pri krádeži na zámku v Kunerade. Majitelia prosia o pomoc pri ich vypátraní


Foto: Kamera zachytila dvoch ľudí pri krádeži na zámku v Kunerade. Majitelia prosia o pomoc pri ich vypátraní Foto: Facebook Zámku Kunerad

Dvaja mladí ľudia sa podľa kamerového záznamu na zámok vkradli ešte 5. marca v sobotu medzi 8.00 a 9.00 ráno.  Najprv zničili oplotenie a zo zámku vzali skladací rebrík, elektrické káble, reflektor, chemické WC, vysávač a niekoľko ďalších vecí. 

Cenné veci, prístroje a materiál sa našťastie na zámku nenachádzali, pretože stavebná firma ich odváža každý deň. Dobrovoľníci, ktorí zámok rekonštruujú sa krádež rozhodli zverejniť, pretože dvojica zrejme nekradla prvýkrát. 

Vrátiť život Zámku Kunerad nie je vôbec ľahké a to nejde ani zďaleka len o financie. Málokedy však o našich starostiach píšeme, pretože máme za to, že problémy treba riešiť a nie sa na ne sťažovaťAj preto sme chvíľu váhali, kým sme sa rozhodli informácie a fotografie, ktoré zachytili bezpečnostné kamery na zámku, vôbec zverejniť. Tu však nejde len o nás, keďže sme sa dozvedeli, že nie sme jediní, komu mladí ľudia na fotografiách spôsobili problémy. No a tiež sme za to, aby sa trestné činy vyšetrili a neostávali bez povšimnutia,” napísali na Facebook. 


Dobrovoľníci prosia o pomoc každého, kto mladých ľudí na fotografiách pozná, alebo si v čase krádeže niečo v blízkosti zámku všimol.

Ozvať sa môžu buď Zámku Kunerad na ich Facebooku, alebo Obvodnému oddeleniu Policajného zboru v Rajci, ktorý ma k dispozícii celý záznam z kamier. 


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: FB Zámok Kunerad