Vyhliadková veža na vrchu Súšava je ideálny tip na nenáročnú turistiku s deťmi


Foto: Vyhliadková veža  na vrchu Súšava je ideálny tip na nenáročnú turistiku s deťmi Foto: Facebook/Žilinský turistický kraj

Výstupy na rozhľadne sú ideálna možnosť, ako pomaly začať s jarnou turistikou. Odmenou vám bude okrem prechádzky prírodou aj zlepšenie kondície a panoramatický výhľad na Žilinu a okolie. 

Vyhliadková veža na vrchu Súšava má 16 metrov. Ponad koruny stromov umožňuje výhľad na Chočské vrchy, Malú Fatru, Babiu horu či pohoria Roháče.

Rozhľadňa je približne na polceste medzi dvomi liptovskými dedinami Malé a Veľké Borové, ktoré spája cesta cez kopec po červenej značke. Dá sa však k nej dostať aj cez les po neoznačených chodníkoch a už aj z oravských Chlebníc.

Trasa k rozhľadni vám zaberie približne hodinu. Náročnosť výstupu je naozaj nízka, a preto je výlet na túto vyhliadkovú vežu vhodný aj pre rodinu s deťmi. 

Žilinský turistický kraj v priebehu posledných dní dáva na svojej facebookovej stránke tipy, kde môžete zbierať výhľady zo Žilinského kraja. Predstavili takto už napríklad Svätojánsku rozhľadňu nad obcou Liptovský Ján alebo zaujímavú vyhliadku s názvom Bačov stolec. 


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu